missledande säljinformation

Människor som är intresserade av att investera i syntetisk is vill ha en bra produkt. De förtjänar bra valuta för sina pengar, men förtjänar också saklig information. Häromdagen kom vi över en mycket vilseledande information som vi genast ville skriva om och korrigera uppgifterna.

Det finns flera populära anslutningssystem på marknaden idag. Några av de bästa systemen har funnits i decennier med mindre förbättringar här och där. Den överlägset mest populära anslutningssystemet är "dovetail" eller sammankopplat system. Vi kom över en del vilseledande information häromdagen på en produkts webbplats. Så här skriver de på sin webbplats som en fråga av offentlig information på Internet:

Dovetail Anslutning: Våra Extreme Glide syntetiska ispaneler med sammankopplat "dovetail" system, utklassar de traditionella Spline och Square Edge systemen, och gör installation och borttagning av isen mycket snabb och enkel. Dovetail paneler har snabbt blivit # 1  bland användare av syntetisk is. Dovetail paneler erbjuder många fördelar jämfört med Spline och Square Edge:

  • Kommer inte att separera under expansion och kontraktion orsakad av temperatur och fuktighet. 
  • Tillåter en mängd olika golvformer och installationsalternativ som resulterar i en mycket stark och tålig yta. 
  • Har en mycket liten kontakt tolerans och är därmed den säkraste och smidigaste skridskoytan. 
  • Kan enkelt kapas för att anpassa önskad isyta. 
  • Är praktiskt taget oförstörbar och kommer inte att brytas, böjas eller bli skev under normal inomhus eller utomhusanvändning. 
  • Det mest populära valet för hemmabruk och kommersiella användare.

De är inte speciellt specifika här när de talar om Spline system men ett populärt system som används i stor utsträckning runt om i världen är det H-Spline-systemet. Detta system är extremt stark. Det tar bokstavligen tusentals pounds av både vertikal och horisontell kraft för att riva isär fogarna. Detta har testats och verifierats. Men det finns också Spline system där ute som använder pluggar insatta i räfflorna som låser ihop panelerna. Vi är inte säkra på den vertikala och horisontella hållfastheten av detta system, men kan garantera att det skulle säkert vara mycket starkare vertikalt än något annat Dovetail system.

Precis som för Square Edge paneler - har ingen seriös användare byggt en rink med det systemet så det är inte värt att diskutera här.

Vad som anges ovan: "kommer inte att separera under expansion och kontraktion orsakad av temepratur och fuktighet". Detta är fullständigt falskt. Vertikal separation på grund av temperaturförändringar, följt av (fuktighet) regn och sedan minusgrader kan vara fullständigt förödande för alla Dovetail system. Ärligt talat - borde enskilda Dovetail system aldrig rekommenderas för utomhusbruk - speciellt i nordliga klimat. Vi pratar stora problem under vinterförhållanden för att inte tala om allvarliga säkerhetsrisker på grund av panelseparation.

SmartRink säljer dovetail paneler, Hybrid-Lock (TM) dovetail paneler, H-Spline paneler, spline och styrpaneler i tjocklekar från 6 mm till 22 mm. Vi förstår att det finns paneler för varje unikt tillfälle. Att föreslå att en Dovetail panel är det mest populära valet för både hemma och kommersiella användare visar på en sannolik brist av förståelse och kunskap för andra alternativ och mer lämpliga system.

Intresserade och seriösa köpare av större och mer sofistikerade kommersiella system måste förstå och uppskatta hur viktigt anslutningssystemet är för deras beslut om kommersiell syntetisk is.

Det här är en viktig fråga och kontakta oss så anpassar vi ett korrekt sytem för just ert behov.